Chai Latte, såhär innan Jönköping

Började morgonen med en kopp varm, härlig Chai Latte. Det är så himla gott. Känns väldigt juligt också, mest tror jag för det luktar lite pepparkaka ;)
Nu beger jag mig till Jönköping med mina två systrar, och systerdotter. 
Ska ha vårar årliga "julbak". Återstår att se hur många plåtar vi bränner i år, haha. Dock bestämde vi att bara baka lussebullar, knäck & mozartkulor, och uteslöt pepparkakorna. Går att köpa mycket godare på Ica ;)
Sen för den delen så säljer jag ju x-antal burkar pepparkakor, chockladbollar, "nallepuh kakor", dubbla chockladflarn och kolor, eftersom vi måste tjäna in pengar till våran Polen-resa till våren.  Personligen tycker jag om nallepuh kakorna bäst. Så himla goda !

Tror jag ska kolla på ett avsnitt av TVD på surfplattan, för att fördriva tiden i bilen lite. 

Förresten, gissa vad jag skriver ifrån. 
Min helt sjukt fina och braiga iPhone 5s. 
Älskar funktionen med fingeravtryck när man låser upp. Särskilt om man är så lat som jag ;-)

Hörs senare eller imorgon. Lär lägga upp bilder på våra (miss)lyckade julbakelser på instagram. Glöm inte följa mig: emmathyren. 
(Kommer mest troligt upp lite här också!)



Öppet hus & The Vampire Diaries

Godkväll bloggisen.
Spenderat dagen och kvällen i skolan, då vi hade öppet hus. Det var faktiskt riktigt roligt ! Fick massa fika också. Pepparkakor, kanelbullar och supergoda mackor med massa pålägg. Och julmust förstås :)
Tänk att skolan kan vara så rolig ändå. Det trodde jag inte haha.

Fick hem mina kakor också idag. Ska ju sälja så vi får pengar till våran Polenresa :D . Det ska bli sååå himla kul och spännande. Verkligen !
Varit i stallet och sådär, och fy vad jag längtar tills på söndag. Dagen då vi flyttar itzy (:

Nej, nu ska jag titta på ett avsnitt av The Vampire Diaries, och sen sova.
Den serien är så grymt bra. Nästan sjukt. Beroende framkallande också för den delen (;
Och Stefan är så sjukt snygg *dregel*. Han och Elena passar riktigt bra tillsammans. 

Nej, puss och godnatt. Tråkiga inlägg numera men det får ni vänja er vid lite sådär tills jag får något bättre att skriva. 

surround yourself with positive succesful people

ååh, längtar tillbaka så det gör ont.  
 
Tja ... Vart ska jag börja ? 
Tror jag börjar med igår kväll, då min otur började:
Stog i duschen och hade precis duschat ur schampoot, när lamporna slutar fungera. Blir en liten aning skräckslagen men tänkte prova känna mig fram till balsamflaskan osv haha, men insåg att det inte funkade.
I lite halvt panik tar jag handduken om mig och kallar på pappa om får komma och sätta in en stor sörens lampa som luser upp hela rummet och lämnar en centimeter av dörren öppen ungefär, sen kunde jag duscha vidare ...
 
Morgonen efter (alltså imorse), vaknade jag 4 minuter innan bussen gick så mamma fick köra mig till preem för att handla frukost, sen till skolan och träna manus. 
Usch, måste lära mig lägga mobilen så pass längt ifrån mig så jag måste GÅ till den och stänga av alarmet. Annars slår jag ner den & stänger av det när jag sover ...
På något vis blev jag helt hyper, och skrattade åt i stort sätt allt ... Helt störd asså. 
Fick ut matteprovet, och jag fick F. Komplettera vissa uppgifter & klarar jag då dom får jag E. Känns inte särsklit bra, men jag hade egentligen inget annat att vänta mig ! Är verkligen urkass på matte ! Äsch, det löser sig.
 
Dressyrträningen idag gick i alla fall bra, om man bortser från att jag nästan trillade av. Hade ju för det första inga stigläder (eller stigbyglar heller för den delen), och Itzy blev lite sur när jag satte stigbyglen i sidan på henne för hon skulle ställa sig i galoppen på volten, så hon bockade iväg sådär lite, ehm, fint ... Men skitsamma. 
Förövrigt gick det bra ! Hon är som en liten nalle med sin päls nu haha, men såfort vi flyttar (berättar sen), så ska hon klippas (:
 
Annars har det inte hänt så mycket. Har pissetyska imorgon ... Skjut mig snälla någon !
Tänkte dra mig moot duschen och sen bege mig till sängs. Inte så att jag har något bättre för mig direkt :[ 
 
Skittråkigt inlägg men ändå. Vill inte riskera att bloggen dör direkt, så nöj er med det här sålänge haha. 
puss :*

försenad & lat, men såå härligt

Isch. Som sagt vaknade jag upp hos Camilla i hbg imorse, och jag måste säga att så avslappnad och lugn som jag var idag har jag inte varit på flera månader. 
Låg på soffan och kollade på serier och julfilm, en stor del av dagen. Det kändes så jädrans bra att inte behöva tänka på något. Bara slappa hela dagen, och inte ha några tider att passa. Att bara vara sådär allmänt lat ... TILLS, jag kom på att jag skulle jobba, vilket jag dessutom kom för sent till. En hel timme, men det jobbade vi ifatt ganska snabbt. 
Vilket pretty much förstörde min dag och vart så otroligt trött. Usch. Men vad gör man ? !
Blev inte heller någonting med Emma idag ;/ , men vi kanske kan ta det nästa helg istället.
 
Tänker mer och mer på gymnasiet nu. Tyckte det var det läskigaste jag någonsin skulle göra, inte bara själva valet då, utan att börja på gymnasiet. Det är så stort kände jag. Fast det jag egentligen tänkte på var ämnet mobbning. Fanns det mycket av det där? Eller var dom så pass mogna så dom inte höll på med sånt trams? 
Rätt svar: alternativ 2. 
 
 
 Åh, himlarns vad jag saknar min fina Tootsie. Hoppas du har det bra där uppe och är stolt över mig. Sakna så att sitta på din rygg och gosa med din mule. I love you. Vila i frid ♥
 
 
 
 
 
 
 

Väla by

Godmorgon !
Hoppas ni har sovit gott, det har iallafall jag gjort. 
Begav mig till Helsingborg med bussen tillsammans med Frida igår kväll. Eller närmare bestämt till Väla by, till våran kära storasyster. Hade egentligen tänkt att vi skulle ha High School Musical marathon (eftersom det var så länge sedan vi såg dom filmerna, och eftersom att Zac Efron är så snygg ;) , men istället kollade vi på Percy Jackson - Sea of Monsters. Väldigt svårt att förstå vad den handlade om i början, och då vart den så komplicerad nästan, och konstig. Men när man väl kom in i vad som hände så var den himla förutsägbar istället. Men annars var den helt okej (: 
-

Har förresten äntligen bestämt mig för mina planer inför gymnasiet. Riktigt skönt faktiskt. Kändes på nåt vis så stressigt nu när jag velade så mycket.
& för er som undrar ska jag gå estet, och har samhälle som andra val :) 

Vi hörs väl sen någon gång. Planerna ligger på att sova hos Emma ikväll, men vi får se hur det blir med det. Ska isåfall ha våra "spelkväll" som vi pratat om så länge. 

Instagram bild, fast med text på (; 

7 gånger om, själen av en vän

Åh, jag älskar den här låten. Dock lockar den fram tårarna men den är ändå så sjukt bra. 
Jag satt i skolan och lyssnade på den hela rasten &  lektionen igenom. Sju gånger om, sen pizza, sen 100 gånger till. 
Lyssnar på den just nu också. Avlider så bra den är. GUD ! 
 
http://www.youtube.com/watch?v=wSAkKRJeH48
 
 
Dessutom vaknade jag upp bredvid min fina bästavän. Älskade Mooa. Som jag saknat henne. 
Satte på oss badkläder och tog oss en lång, varm, härlig dusch. Kom på hur mycket jag en gång hatade min kropp, men att jag faktsikt kan vara åtminstone lite nöjd med den (: 
Den är ju trots allt MIN, och ingen annans att döma.
 
Vart också på öppet hus på gymnasiet där jag ska gå idag, och jag måste säga att det är ett sjukt svårt val. Kan inte bestämma mig för om jag ska gå estet eller samhälle. Tycker dock om att esteterna går med samhäll i ettan, eftersom jag vet ungefär vilka som ska gå samhälle så det blir lättare med kompisbiten då (; 
Men SA har mycket bättre schema ... :/
Äsch, har ett tag till på mig att bestämma mig sen är det inte värre än att jag kan byta sen ;)
 
Vet inte vad mer jag ska skriva, men det behövdes lite mer uppdatering nu, så varsågoda.
Isch, tråkigt inlägg men lyssna på låten. Kommer inte ångra er ! Promise :* 
 
 
 

Pay n' jump

Vart då alltså på pay n' jump idag. 
Faktiskt nöjd, trots allt (: 
Trodde inte att jag överhuvudtaget skulle hinna dit, men det gjorde jag med knapp marginal. Hade inte dom andra hästarna i stallet rymt från hagen när vi kom dit, hade vi hunnit bättre men a. 
Hoppade iaf två 50 istället för en 50 och en 60, då jag vart väldigt stressad och itzy vart rädd för allt på vägen ner, så hon vart väldigt spänd i början och lite orolig kan man väl säga (; 
Men vi kom runt första rundan med två eller tre vägringar, och runda två är jag superduper nöjd med. Då blev hon mer på hugget och sög mer mot något hinder, så full galopp där och felfritt rundan runt :) 
Min lilla kiwi är så bra <3 



När man längtar tillbaka till skolan, är det till kompisarna. Eller?!

Vet att jag inte bloggar särskilt ofta nu för tiden, men jag vill inte att min blogg ska vara ... Ehm. Det ska inte bara bestå av: Hej bloggen ! Idag var jag i skolan. Skit tråkigt, och sen red jag. Det gick bra. Hon var lite spänd men mjuknade snabbt. 
Asså nej ! Det är ärligt sjukt tråkigt att läsa sånt tycker jag. Knappt lönt. 
Jag vill snarare isåfall att min blogg ska inspirera, och ha betydande innehåll. Det ska vara mer intressant att läsa än detdär ↑, förstår ni vad jag menar ? 
Dock, tänker jag skriva nu mest för att emmathyren.blogg.se inte ska dö helt. 
Så, skolan är lika tråkig som vanligt. Suttit med min äckliga lärare och översatt en hel berättelse från engelska till svenska. Sjukt att jag är bättre på engelska än vad han är. Fyy.

& vad menar jag med rubriken idag då? Jo, egentligen samma där. Vill inte ha något "tråkigt, standard" där heller. Skolan ...
Nej, utan det blev istället vad det blev. 
Och 'eller?' då?  - det är jobbigt att jag går i nian och mina två bästakompisar går i åttan. Det här året har vi inte samma lektioner och raster nästan alls tillsammans längre, vilket gör att vi inte umgås lika mycket så våran relation blir allt sämre och sämre. Glider längre och längre ifrån tyvärr. Och ja, det gör ont, så in i helvete. Men jag försöker så gott jag kan (: 
Det dumma schemats fel. Dels ... ;)
Skitsamma. Inte meningen att jag ska sitta bakom skärmen och klaga och berätta om mina problem haha. 

Hoppas jag får mer inspiration snart, så jag kan skriva mer och oftare :)
puss finisar :* 




Dom 5 saker jag köpte på Ullared idag :)

Hästvitaminerna - 199:-
Sadelgjorden - 299:-
Everlast joggingbyxorna - 119:-
Klämmorna - 6:- (?)
Skalet - 79:-


Dom 4 saker jag köpte på Ullared idag :)

Hästvitaminen - 199:-
Sadelgjorden - 299:-
Everlast joggingbyxorna - 119:-
Klämmorna - 6:-


medkänslan som för mascaran ner mot kinderna

Sitter med gråten i halsen, och tänker på hur bra vi faktiskt har det. Att vi är friska, får mat & vatten, har våra vänner och familjer kvar, och inte har krig. Det är mer än dom flesta har vill jag lova. Det är mer än dom flesta bara kan önska.
Jag såg idag att våran kompis från Australien puffat mig på facebook. Jag la direkt märke till att hon uppdaterat sin profilbild, men det så inte ut som henne. Eller jo, men hon verkade inte riktigt som sig själv. Inte som jag minns iallafall. Jag har inte pratat med henne på två år ungefär, så jag vet inte riktigt hur det är just nu, vilket direkt fick mig att tänka på hennes sjukdom. Hon hade en sjukdom som heter leukemi (stavas?) när hon var lite, och vara nära döden och kämpade väldigt länge. Så jag fick verkligen upp i huvudet det hemska alltet. "Undrar hur det är med henne nu ! Hoppas verkligen att hon fortfarande är frisk. Hon är ju så fin"
Det fick verkligen mig att känna hur jag var påväg att verkligen brista ut i gråt. På riktigt. Tänkte då också på allt annat hemskt i världen ... Alla barn i dom fattiga länderna som har sett sina föäldrar bli mördade, inte har några pengar och ingen mat. Kan inte gå i skolan, och har svårt att skaffa vänner. Boendet är inte särsklit mycket av ett 'boende', och har man tur har man en farfar/framor eller morfar/mormor som man kan vara hos. Att man så lätt kan bli sjuk, och inte kan få någon läkarvård.
Åh, vad jag skulle vilja vinna på lotto just nu, och skänka pengar till dom ! Fatta känslan av att kunna göra skillnad. Det hade verkligen varit underbart om jag ska vara ärlig !
Jag känner samma medkänsla för andra människor också. Alla som mår psykiskt och fysikt dåligt helt enkelt.  
Alla som blir mobbade tillexempel. Eller, egentligen behöver de inte vara mobbade så sett, utan det räcker att jag ser att dom är väldigt ensamma vid vissa tillfällen, och jag känner verkligen hur dom tycker det är just då. DUGER inte JAG? Jag ser i ögonen att dom mår dåligt av bara det. Man vill 'hjälpa. Man vill inte bara stå där, men ser man på det, är det så himla många. Jag vet att jag själv känner så. Ganska ofta faktiskt, men det är inget jag säger till någon. Det som sårar mig mest då, är att ingen annan ser det. Därför har jag själv lärt mig att öppna ögonen för andra. 
Det värsta är nog nästan när folk mobbar personer med sjukdomar. Har sett på flera håll, folk som mobbar personer med cancer osv, men vill du veta ? Det är inget dom har valt att få, och hade du själv haft det hade inte du tyckt det varit så himla roligt vill jag lova ! Skulle vilja kräkas på vartenda jävel som får någon annan att må piss.
Big NO för mobbning. 
Önskar att det fanns ett botemedel för alla hemska sjukdomar, och mot hunger. Att pengar var lättare för folk att ge bort. Svär, att världen hade blivit så mycket bättre !
 
Kände att jag ville dela med mig av dethär, så ta det hur ni vill, men ta det gärna till er. Börja 'analysera' folk och deras känslor, och säg NEJ såfort du ser någon som blir nertrampad. Du behöver faktiskt inte ens känna personen, men jag lovar dig att det kommer göra stor skillnad för dom, även om inte du tycker det. 
 
Med detta inlägget skulle jag vilja inspirera. Få stopp på mobbning lite mer, och bli mer generösa. Hjälpa, och inte alltid ta sig själv i förstahand. Men var ändå försiktig så att det inte blir du som mår dåligt, eftersom du inte unnar dig själv någon tanke alls. Tänk på dig själv också ! 
 
Jag skriver allt dethär direkt från hjärtat, utan minsta planering bakom, så tyck du att det låter hur dumt som helst, för det skiter jag i. 
Jag vet inte hur många som kommer läsa detta, men jag hoppas ändå att det blir en del så man kan göra skillnad. Tack för mig. & kom ihåg, sjukdomar är hemska, och du är fin precis som du är.