gott nytt år på er !

Började min sista dag år 2013, med en underbar barbacka tur på Itzy i extremt häligt väder - lycka.
Det sjukaste av allt måste nog ändå vara, att det mer är som mars såhär års, än nyår. Det könns då verkligen inte som en sista dag på december. Att det inte ens finns lite snö ... Lite tråkigt tycker jag, men man slipper frysa rumpan av sig när man står ute och smäller smällare. 
 
Hur firar du nyår? 
Jag avslutar det här rent ut sagt, skitkassa året, men några tjejkompisar, efter många ändrade planer. Smälla raketer, äta något gott, titta på film och prata. Kan väl hoppas att det går som planerat, och inte åt skogen. 
 
Tänker inte börja med det dära "nytt år, nytt jag" tramset helt ärligt, för man blir en annan människa undertiden som året går. Det är jag ett jätte bra exempel på. Man vaknar inte bara upp den 1 januari som en ny människa, utan det bara händer, lite hela tiden under årets gyllna gång. & inte ska jag heller ha något större nyårslöfte - för man håller det aldrig. Mitt ända mål är att ta tag i träningen mer för att bygga upp min kropp, absolut inte för att gå ner i vikt. Snarare tvärtom. Detta har jag satt upp som nyårslöfte, för det är något som är rimligt för mig att hålla. 
Tänker inte heller välkomna 2014 med ett leende på läpparna, för gick hela 2013 åt skogen, så lär inte 2014 vara ett toppenår heller. Faktiskt. Säger inte att det inte kan vara bra alls, men det lär ju inte vara det bästa året någonsin direkt. 
Slutade tro på det där att "20XX, ska bli mitt år", för jag sa det om 2013 också, och det ser vi ju hur det gick ...
 
Känner att detta inlägget börjar bli lite för långt, men jag säger gott nytt år år till er och alla era närmaste. Må 2014 vara med er. 

blandade bilder från julafton

Lite blandade bilder från min jul. Inte i någon som helst ordning, men jag vet inte vad ni tycker? Ni kanske tycker det var skit tråkiga bilder och sådär, men lägger jag inte upp dom nu så kommer dom aldrig komma upp för då glömmer jag bort det, och efter jul äre verkligen inte intressant haha. 
Strunt samma, blev ganska nöjd med dom bilder jag lagt upp nu, så lite därför jag lagt upp dom. 
Jag hade åtminstone en bra julafton (eller så bra som jag kunde förväntat mig åtminstone), och jag är nöjd med mina klappar. 
 
Hade ni en bra julafton? Kommentera. 
 
Kramis. 

den nya designen - hiss eller diss?

den nya headern. tillfällig :)
 
Vad tycker ni om den nya designen? Hiss eller diss?
Jag personligen tycker mycket om den, men headern är bara tillfällig (ett bra tag hehe), tills jag tagit nya bilder & skapat något kreativt men snyggt haha.
Tycker det blir roligare att blogga om man har en bra design! Det är så mycket roligare också att läsa bloggar, om dom har en snygg design. Men det är vad jag tycker. Ni får gärna komma med åsikter och tankar om hur ni tycker den är, och om jag borde ändra nåt osv. Det hade varit roligt att läsa :)
 
Vad tyckte ni förresten om julklappsinlägget? Var det bra när jag gjorde så med bilderna? Borde jag göra det mer? Som sagt, kom med åsikter. Tar gärna emot kritik, för att förbättra något!
 

Mina julklappar 2013

ni får ursäkta dom snea bilderna på skalet ...
 
Jag är jättenöjd med allt jag fått. Verkligen!
Är du nöjd med dina julklappar? :)
 
Dagens jag. 
 

Kan man kalla det bakslag eller inte ?

Gaaah ... Red min lilla ponnybus imorse, och det gick inte toppen, men vi slapp en massa protester dock. 
Hon var inte samlad för fem öre, och bara rusa genom i stort sett hela ridpasset. Fick jobba ordentligt med henne, för att hon skulle kunna gå lite lugnt och i vanligt fall hade hon protesterat och inte velat gå mer, men hon tog det med spänst och gjorde som jag sa efter ett par om & men. Så lite glädje fick jag ut av passet åtminstone (; 
Får väl se hur det går imorgon på Pay n' jumpen i Åstorp. Om det inte är för att det är ett nytt ställe, så borde det inte vara något problem. Lastningen borde gå bra också, trots att hon bara åk transport en gång innan vad jag vet. Yesyes, nu ska jag fira jul igen med andra sidan av släkten :) 



som en klocka ... eller, som en gudinna !

Kom hem från stallet för en timme sen kanske ?! 
Red min fina Itzy idag, och ridpasset idag är nästan på gränsen att dö för. Itzy har nog aldrig gått så bra som hon gjorde idag (om man bortser från protesterna, som dock var väldigt få idag). Efter en ganska ordentlig uppvärmining, hoppade vi 70, som ingenting. Inga stopp, inget mer än ett ynka, - men där var det jag som klantade mig lite, och hon gick riktigt mjukt och avslappnat, & även fast hon hade den där sugande/springiga känslan, så samlade faktiskt HON sig själv, utan att jag behövde ta i henne speciellt mycket. Bara liite liite. Tyvärr så funkade det bara när jag inte saktade av från galopp till trav, då hon började rusa så fick jobba ganska mycket med alla tips jag fått från John i somras (ni vet, indianen), så jag fick henne lugn utan att behöva bli irriterad på henne. Det kändes sjukt bra ska ni veta! 
 
Fast det jag är mest nöjd med med dagens ridpass, är nog MIN ridning. Känner att jag red på ett sätt som var bra för henne, där hon kunde lära sig nya saker, utan att det blev way to much liksom - vilket annars leder till protester. 
Känner att, med den ridning jag kunde erbjuda idag (haha), så behöver jag inte tänka lika mycket på att väga hö eller något sådant, för rids hon som hon gör just nu, så behöver hon inte banta snart. Behöver inte tänka på vikten lika mycket, vilket är skönt för både henne och mig. 
Min lilla duktiga ponny, som dessutom har fått en äkta fårskinnspadd (som jag fick i julklapp av mamma & pappa igår), så sadlen ligger som den ska nu när ryggen formats om efter sommaren, vilket också gör så att jag sitter MYCKET bättre, som uppenbarligen är en stor anledning till hur man rider. 
 
Ska fortsätta fixa lite med Maddes bloggdesign och sen ska jag lägga upp inlägget med vad jag fick i julklapp. Ha det bra sålänge :)
 
förlåt för kassa mobilbilder, glömde kameran i bilen ... 

Jag blir så arg...

... på blogg.se !!!
Som jag sa så kunde jag inte logga in på mitt konto på datorn av någon mysko anledning, så jag fick återställa mitt lösenord - sen kunde jag logga in. MEN, nu hände samma sak igen. Loggade ut när jag var klar med datorn, sen kunde jag inte logga in igen för det hände samma sak ... Vet inte varför så jag måste blogga från appen när jag inte orkar sitta en halvtimme extra för att kunna logga in.
Tråkigt, men så är det. 
Grammatiken på den bilden asså ... It's hurring my eyes :c

ber om ursäkt

har fösökt skriva inlägg från mobilen hela månaden, men det har inte gått att publicera tydligen, & jag har inte kunnat logga inpå mitt konto på datorn av någon anledning, förns nu. så nu kommer lite inlägg igen (:
dessutom har jag fått inspiration till några inlägg nu, så det blir förhoppningsvis ordentligt skrivna, läsvärda inlägg in a few moments. håll ut.
 

#minhelgibilder


Låter bilden/rna förklara.
Åkte som sagt upp med mina systrar till våran äldsta syster i Jönköping igår. Då bakade vi lussebullar, knäck med krossade polkagrisar i, lyssnade på massa julmusik, drack glögg, kollade på julfilmer, sydde julstrumpor, och imorse tittade vi på det första avsnittet av julkalendern. Så idag är det första advent. 
Märks det att vår familj älskar julen eller så ? (;
Vart också så klantig, så att innan vi åkte hem idag skulle vi göra lite glögg ... (Låter de tre punkterna tala) , och hällde då upp i porslinsmuggar och ställde in i mikron på drygt en minut. Jag blev den som tog ut, och lär er nu alla som läser: VÄRM ALDRIG PORSLIN. Jag brände min tumme så in i bomben, så lär väl få en dum fet blåsa där imon eller nåt ...
Men idag säger vi tyvärr vila i frid Paul Walker/Brian O'connor. Älskar verkligen Fast and Furious, men det var lite tur att sjuan hann bli klar, men väldigt tragiskt det som hänt :(


Men, vi får inte glömma att välkomna december ordentligt, vilket jag tyckte vi gjorde bra igårkväll och idag :) 

(lite mycket bilder men jaja, det gör inget ! Bättre än inga alls ;)