Uteritt efter stormen

Som åtminstone halva Sverige vet, så vart det storm igår. Jag blev tvungen att sova hos Mooa en extra natt, men det gör inget mig emot. Mysigt !
Hästarna fick förstås vila igår, och min träning blev ändå inställd så det är lugnt. Idag behövde dom iallafall röra på sig igen. 
Red då ut med Ellen, och jag kan säga att det inte var någon höjdare. Det gick förvisso bättre än jag trodde, eftersom hon knappt kom in från hage då allt runtomkring var kaos hihi. Sen för den delen så var hon jätte bråkig i stallet och högg efter mig hela tiden så blev jättesur på henne. När jag skulle hippa upp gick min ridstöveln i sönder ... Dragkjedjan sprack eller vad man säger, och Itzy gick som en jävla ap-kamel seriöst. Gick verkligen jättedåligt och flängde mest runder tyckte jag. Typ studsade fram i stegen i galoppen. Nej fy, inte alls nöjd. 
Men jag insåg också hur himla skön känsla man ändå får av att ha faktiskt gjort det trots vädret. Blåste ju som fan även idag, & vanligtvis tänker jag att nej fy. Idag får hon vila eller promeneras med en snabbis kort runda, för att vädret är för dåligt och kallt och äckligt, men det känns faktiskt jävligt bra att faktiskt ta dig upp till stallet och rida ändå ! Måste börja peppa mig själv till det oftare, istället för att ligga inne vid tv:n eller nåt. Det känns riktigt bra efteråt. 
Nej, nu får det räcka. Godnatt alla läsare :*
dagens instagrambild: emmathyren


gårdagen - en omtumlande dag, minst sagt

Behöver jag säga mer än såhär ? 
Vi hade extremt mycket tur, jag & Madde som klarade oss så bra. 
Gårdagen var omtumlande och chockerande, men det kunde gått så himla mycket värre. 
Vi skulle till jobbet, vilket inte blev av förstås, och ungefär halvvägs kör en idiot rakt ut vid stopp och in i sidan på oss. Lär dig trafikreglerna asshole -.-
Det var en läskig situation hela alltet. Från att känna bilen komma mot oss, tills att räddningstjänsten hade åkt.
Nackkragae och skit folk överallt haha, undersökta i varsen ambulans jag och Madde, och fått blåsa för polisen osv. 
Två brandbilar, två ambulanser och en polisbil. 
Usch, det var läskigt. Skakade som små chihuahuor båda två. Men bättre mopeden gick sönder än att vi gjorde det ! 
Nej fysören. Skrapsår, blåmärken och svullnader överallt men vad gör man ? Bättre det :)
Glad att gå igenom dethär med Madde, och inte själv, eller med någon annan. 
Det var en läskig dag.
Älskar min Maddi, som var så duktig <3

Tandis

Usch. Sitter hos tandläkaren igen. Varit här tre gånger på raken nu, och förra gången fick Mooa följa med mig, för jag avsyr verkligen tandläkaren. Det gör så ont, vad dom än gör, så gör det så ont i munnen. 
Kan hoppas att det går bra !
Sen ska jag tillbaka till hotellet - praon.
Får först handla frukost dock, men får garanterat inte äta på typ en timme :/ 
Äsch. 
Puss hejdå :*



Idag är hösten värd att tycka om.

Idag har det varit en perfekt höstdag. Jag gillar normalt inte hösten så mycket, det är så blött, kallt och grått. Och ett tecken på att vintern snart är här ...
Men idag har det som sagt varit alldeles perfekt ! 
Det vart sol och varmt, och min ponny gick perfekt. Skrittade UT barbacka för första gången, och det gick toppen :)
These days, is perfa 👌 
Imorgon äre prao igen, och sen en promenad med Itzy. Kan hoppas vädret är lika bra då också ! <3






intresstiing ...

Hej ! 
Jag har inte riktigt haft lust att skriva. Inte mått helt hundra och sen är det sjukt mycket med skolan också. 
Dagen började iallafall bra, och var bra tills lunch ungefär. Sen förstördes allt. 
Det var precis som att jag pajade en hel vänskap, pågrund av att en annan person sagt massa saker, och det överreagerade jag såklart för. Men jag tror åtminstone att vi är vänner igen. Kanske inte lika som det var igår typ, men ändå. Man kan ju hoppas det kommer tillbaka. 
Strunt i det. Jag får skylla mig själv att jag är så dum ... 
Sen har jag inte haft något intressant överhuvudtaget att skriva om heller. Det är ju samma varje dag för mig. 
- Gå upp, fixa sig och äta frukost osv.
- Gå till bussen, som ju går till skolan haha
- Vara i skolan och göra vad man brukar göra där,
- Åka hem
- Plugga
- Stallet
- Datorn osv. 
- Deppa eller vara glad, beror på
- Borsta tänderna & sova.
Typ så är ju en vanlig dag för mig, och det är inte särsklit intressant om jag ska vara ärlig haha. Hade kunnat skriva lite bättre och sådär, men jag kan inte skriva ut hela mitt privat liv som jag hoppas ni förstår. Det är det man har en dagbok till ;)
Men det kommer lite små inlägg då och då. Ni får ta att bloggen står och samlar damm ett tag till :)
 
 
 
 
 

spenderat helgen i jönköping

Jag åkte ju till jönköping med min fina vän Mooa igår, och mamma och pappa, för vi skulle träffa min storasyster som nyss fyllt år. 
Så Mooa följde med mig hem efter skolan, och till stallet, och så packade jag och lite så. Skit samma, vem bryr sig egentligen ? 
Iallafall, så kom vi inte upp förns ganka mycket senare än tänkt för vi kom inte iväg i tid, men vi kom fram och jag och Mooa hade ett eget hotellrum tillsammans, och mami och papi ett några rum längre bort (;
Jag ÄLSKAAR hotell ! Gud ! 
Det var faktiskt riktigt mysigt, och moois har jag inte direkt varit med på länge heller, så det var sjukt skönt.
Pratade massor. Fick reda på en del saker som jag nog egentligen inte vill veta, för fyfan vad arg jag blev. Man ska aldrig skaffa en 100 procentig uppfattning om folk, för det finns mycket man inte vet. Och aldrig trodde skulle vara så heller för den delen. 
Vi gick iallafall ut och åt gott på kvällen, dyrt men gott, och sen hoppade jag in i duschen och pluggade lite efter det.
Somnade nog vid halv tre eller så. Hade godis, cola och cider. 
Sjukt skönt att ha ett eget rum utan föräldrarna dock ! Kunna byta kanal hur man vill, ingen direkt kö till toan, och inte alls lika trångt. Och man kan säga och göra i princip vad som helst. 
Glad att hon följde med ! 
Dagen efter gick vi och dansade barndans med bästa Ville, checkade ut, och sen gick vi på stan en runda. Eller ja, i en ganska stor shoppping gata, hann inte så mycket mer denna gången. Men det var kul att träffa dom igen iallafall !
Jag fick med mig en plånbok hem (äntligennn!), och Mooa hittade en tröja. 
Käkade lunch på Subway, och sen åkte vi hem. 
Mysigt mysigt, och jag lovar att Mooa kommer komma med upp fler gånger ! Bästa.
 

det är sällan någon som ser på dom som är lagda åt andra hållet,

det har jag tänkt på väldigt länge.
Ni alla vet hur det läggs upp bilder hela tiden, hit och dit, om att dom tycker dom själva är tjocka. De som gör det här är dessutom inte större än 'normalt'. Om man väger ett kilo mer än vad som är normalt för resten av sin kropp, gör dig inte tjock ! Inte någontans ! 
Detta vet dom flesta är för uppmärksamhet, eller riktigt dåligt självförtroende. Dom säger att dom behöver/vill banta, men no way. Sluta. Direkt. & har ni förresten tänkt på dom som faktiskt ÄR överviktiga? Hur tror ni dom känner sig när en smal person lägger ut något såntdär?! Inte så bra va? 
MEN, hur ofta är det någon som killar på de som är lagda på andra hållet? Jag ser sällan, ja aldrig faktiskt, folk om skriver ut att dom måste gå upp i vikt. JAG är en av dom.
Jag kämpar verkligen för att gå upp i vikt. Jag har tillochmed min egen matklocka på mobilen. Jag ställer alarm för att KOMMA IHÅG att äta. Folk har reagerat mycket på detta. Vissa tillochmed skrattar åt mig. Men det är inget jag bryr mig om, för dethär gör jag för MIN skull. Jag pallar inte med att bli mobbad längre. Jag orkar inte med att tycka illa om min egen kropp längre. Nu är jag femton, och det är dags för en förändring. Egentligen var det det för länge sedan, men nu är det verkligen allvarligt. Jag försöker å ett stopp på detta. Försöker mitt bästa med att växa, och att lägga på mig lite mer fett, men det går inte så bra. Det är JÄVLIGT svårt ska jag säga !
Jag väger 36 kilo, och helt ärligt tog det på mig att skriva det. Känner gråten i halsen. Seriöst, det är minst lika jobbigt att vara för smal som att vara överviktig. Jag lovar. 
Att få dessa kommentarer, som jag anser hemska, är inte kul. Inte alls. - "du har fan inga bröst" , "du har säkert inte ens mens än" , "fan vad äckligt att vara så smal" , "har du anorexia?" , "börja ät människa". - men dessa är nästan på en vardag för mig att höra. Och nej, jag har inte anorexia, jag är i puberteten om ni undrar, jag fyller ut en bh, och jag äter. Jag kan äta hur mycket som helst, men vikten rör inte på sig ett dugg ändå. En gång åt jag 8 mackor. Åtta. Tror ni att jag gick upp? Nej, snarare ner veckan efter. Det händer också att jag inte överhuvudtaget KAN äta. Väntar jag förlänge, blir inte jag hungrig, och några timmar senare mår jag kasst.
Jag tror seriöst att det är svårare att gå upp i vikt, än att gå ner. 
Tycker dessutom att killar kan tänka på att, säg inget sånt. Det sårar faktiskt. Hur hade ni kännt om jag hade kommenterat din snopp eller mage eller liknande ? Inte särskilt roligt va ?!
Jag har jävligt mycket komplex för min kropp, jag tycker inte om den alls. Men det är mycket sällan någon som tänker på oss soom är lagda åt dethär hållet. Synd egentligen, för den enda är skolsyster för mig, och dom bara jagar hela tiden. DET blir för mycket. & när jag nu inte ens tycker om att visa mig själv min egen kropp, så varför visa den så pass mycket för andra ? 
Jag håller på att börja gåta varje gång jag lägger handen på nacken, för att jag känner hur ben och kotor sticker ut.
Jag mår inte bra av dethär om ni tror det. Jag gråter faktiskt för det väldigt ofta om jag ska vara ärlig. Mycket för att jag alltid känner att killar aldrig skulle kunna tycka om mig, efterom att jag inte har någon kropp, vilket automatiskt gör mig ful. Tyvärr upplever JAG dagens samhälle såhär, men hade jag kunnat ändra på min kropp så hade jag gjort det.  
Jag har sjukt dåligt jälvförtroende, och känner inte att jag kan bli riktigt älskad av några av dessa anledningar.
Det är lätt för folk att säga, att 'men ingen bryr sig om hur din ropp ser ut' , men folk gör det. Och den meningen är något jag aldrig skulle tro på.
Lite skärrad nu, så vet inte riktigt vad jag ska fortsätta med. 
Några bilder säger mer än tusen ord. 
Tack för mig.
"                                                                                                                          "
 
 Facebook tjejerna 
 
 
 
Såhär känner jag för att gå up på vågen. Bara pga att jag vet att siffran kommer vara alldeles för låg. 
 
 
 
 
 
 
THIS : 
 
 
Think before you act. people hurt.